Германският музикант Тил Линдеман (по-известен като лидер и вокалист на групата

...
Германският музикант Тил Линдеман (по-известен като лидер и вокалист на групата
Коментари Харесай

Певецът на Rammstein "ограби" Ермитажа

Германският музикант Тил Линдеман (по-известен като водач и вокалист на групата " Рамщайн " ) е употребявал непозволено името на Ермитажа и предмети от неговата сбирка, оповестява ТАСС. Той е плагиатствал в своята серия от NFT - незаменими токени с цифрови изображения, подготвени по време на фотосите за негов видеоклип през май т.г.. 

" През май 2021 година Ермитажът, в подтекста на Годината на Германия, разреши в музея да бъде сниман видеоклип към песента " Любим град " на музиканта от Германия Тил Линдеман. Наскоро обаче стана известно, че господин Линдеман е пуснал поредност от NFT с цифрови изображения, готови по време на фотосите. Използването на името, изображения на предмети от сбирката и на интериора на музея в незаменими токени, указани като " Hermitage Edition ", не е и не би могло да бъде в съгласие с музея ", се споделя в известието.

Предупреждението за нарушение на лицензионната политика на Ермитажа, изпратено до Линдеман незабавно след обявяването на неговия план " NFTill ", не е получило отговор, а противозаконните токени са пуснати на пазара. " Ермитажът е евентуално един от първите музеи в света, който се сблъска с непозволеното потребление на името и експонатите му в региона на NFT ", споделят от музея.

Случаят съгласно Ермитажа не може да бъде тълкуван като тривиално неведение, защото " господин Линдеман персонално е подписал съглашение с музея, в което ясно е посочено позволение за потребление на музейни изображения и всички готови материали извънредно единствено в музикален видеоклип ".

NFT съставлява дигитален документ, съхраняван в блокчейн, който дава изключителни права върху фотоси, видеоклипове, аудио и всевъзможни други цифрови артикули. Незаменимият токен е неповторим и не може да бъде подправен или сменен с различен.

Самият Ермитаж в Санкт Петербург към този момент е основал поредност лични токени, измежду които цифрови копия на известни творби от сбирката му - " Мадона Лита " на Леонардо, " Юдит " на Джорджоне, " Люляков шубрак " на Ван Гог и други

Роденият в Лайпциг Линдеман от дълго време е засвидетелствал привързаността си към Русия, и противоположното. Ако обаче съветски опозиционер може да бъде за шерването на негов видеоклип в обществените мрежи, какво наказване би трябвало да получи вокалистът на " Рамщайн " за " шерването " на артефактите в Ермитажа?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР